• BOON BALLEN FALAFEL BOWL


    MET GEROOSTERDE KIKKERERWTEN EN TAHINI DRESSING

     

     

    2 personen (20 minuten)


    Ingrediënten

    • 1 pakje BOON Falafel ballen
    • 1 aubergine
    • 1 blikje kikkererwten
    • 90 gram notenrijst
    • 2 mini komkommers of ½ gewone komkommer, in plakken of linten
    • 2 handen (veld)sla
    • Olie
    • Peper en zout
    • ½ theelepel ras el hanout
    • Ter garnering (optioneel): tuinkers en een partje citroen

     

    Voor de dressing

    • 2 eetlepels tahini
    • 1 eetlepel warm water
    • 1 theelepel citroensap
    • Peper en zout

     

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Giet de kikkererwten af en leg deze op een bakplaat. Sprenkel er wat olie overheen en breng op smaak met peper, zout en ras el hanout. Rooster de kikkererwten 10 tot 15 minuten in de oven.

     

    1. Breng een pan water aan de kook. Kook hierin de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

     

    1. Snijd de aubergine in plakken. Verwarm een grillpan (of koekenpan). Sprenkel wat olie over de plakken aubergine en breng op smaak met peper en zout. Grill de plakken enkele minuten aan beide zijden.

     

    1. Bak ondertussen de falafel ballen in een koekenpan met een beetje olie.

     

    1. Neem twee kommetjes en doe in elk kommetje een hand sla. Verdeel de rijst, de kikkererwten, de komkommer plakken en de falafel ballen over de twee kommen. Meng alle ingrediënten voor de dressing en verdeel deze over de salade. Garneer met een partje limoen en wat tuinkers.

     




    Laat   een   reactie   achter...





    MEEST GELEZEN

    • EEN WEEKJE ZONDER VLEES MET HET BOON WEEKMENU
      LEES NU >

    • VACATURE: COMMERCIEEL MANAGER BOON
      LEES NU >

    • VACATURE: BOON BRANDMANAGER
      LEES NU >

    • BOON INTRODUCEERT ‘BALLEN & BURGERS’ IN VEGASCHAP
      LEES NU >

    • BOON HEEFT KOEL NIEUWS!
      LEES NU >

    Like BOON op Facebook

    INSTAGRAM