• BOON Barbecue spiesen


    MET BOON BALLEN CHILI, ZOETE AARDAPPEL EN MAIS

     

     

    5 spiesen (15 minuten)

     


    Ingrediënten:

    - 1 pakje BOON Ballen Chili
    - 2 voorgekookte maiskolven
    - 1 rode paprika
    - 1 zoete aardappel
    - 1 rode ui
    - 5 barbecue spiesen of grote houten prikkers

    Tip: als je houten prikkers gebruikt, week deze dan een paar uur in wat water om te voorkomen dat ze meteen aanbranden op de barbecue. 

     

     Voor de marinade:

    - 3 eetlepels olie
    - 1 theelepel paprikapoeder
    - ¼ theelepel cayenne peper
    - ½ theelepel komijnpoeder
    - ¼ theelepel knoflookpoeder
    - ½ theelepel oregano
    - snufje zout

     

    Optioneel ter garnering: verse peterselie, (homemade) guacamole 

     

     

    Bereidingswijze:

    1. Snijd de zoete aardappel in stukken van zo’n 2 centimeter. Kook de blokjes zoete aardappel in 5 minuten beetgaar.
    2. Snijd de maiskolven in stukken van ongeveer 2 centimeter dik en snijd de paprika en ui in grove stukken.
    3. Rijg de groenten en BOON Chili Ballen aan de spiesen.
    4. Meng alle ingrediënten voor de marinade en bestrijk de spiesen met het mengsel. Leg de spiesen op de barbecue en draai ze regelmatig zodat alle kanten lekker geroosterd worden. Besprijk de spiesen tijdens het bakken nog een keer met de marinade voor extra smaak.



    Laat   een   reactie   achter...





    MEEST GELEZEN

    • EEN WEEKJE ZONDER VLEES MET HET BOON WEEKMENU
      LEES NU >

    • VACATURE: COMMERCIEEL MANAGER BOON
      LEES NU >

    • VACATURE: BOON BRANDMANAGER
      LEES NU >

    • BOON INTRODUCEERT ‘BALLEN & BURGERS’ IN VEGASCHAP
      LEES NU >

    • BOON HEEFT KOEL NIEUWS!
      LEES NU >

    Like BOON op Facebook

    INSTAGRAM