• BOON BORRELPLANK


    MET BOON NUGGETS, UIENRINGEN EN PLANTAARDIGE AIOLI

     

    4 personen (30 minuten)

     

    Ingrediënten

    • 1 pakje BOON nuggets
    • Zonnebloemolie om in te bakken
    • Peper en zout
    • 1 theelepel knoflookpoeder
    • 2 grote uien
    • 75 + 150 gram zelfrijzend bakmeel
    • Augurkjes of zilveruitjes
    • Gebakken uienringen (zie recept hieronder)
    • Olijven
    • Snackgroenten zoals paprika, tomaatjes, komkommer of wortel
    • Plantaardige aioli (zie recept hieronder)
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • Een snufje cayenne peper
    • 250 milliliter bier 

     

    Bereiding

    1. Verwarm de olie tot 180 graden. Snijd de uien in grove ringen. Doe de 75 gram van het zelfrijzend bakmeel in een kom en hussel hier de uienringen in. Doe de rest van het meel in een andere kom en meng hier het paprikapoeder, knoflookpoeder, cayennepeper en peper en zout door. Roer het bier door het bloem mengsel.
    2. Dip de uienringen in het bierbeslag en leg ze voorzichtig in de hete olie. Bak de ringen enkele minuten tot ze goudbruin zijn. Laat de uienringen uitlekken op keukenpapier.
    3. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de nuggets op een bakplaat met bakpapier en bak ze 8 tot 10 minuten in de oven. Of bak ze 8 tot 10 minuten op 180 graden in de airfryer.

    4. Leg alles op de plank en top af met plantaardige aioli!

     

     Voor de plantaardige aioli

    • 1 theelepel citroensap
    • Snufje zout
    • 1 eetlepel appelcider azijn
    • 3 eetlepels aquafaba (het vocht uit een blik kikkererwten)
    • ½ theelepel mosterd
    • 150-200 milliliter plantaardige olie
    • 2 kleine teentjes knoflook (of 1 grote)

     

    Bereiding

    1. Doe de aquafaba, azijn, mosterd en zout in een kom en mix deze met de staafmixer.
    2. Voeg geleidelijk de olie toe terwijl je blijft mixen met de staafmixer. Na enige tijd wordt het mengsel dik. Op dit punt kun je stoppen met olie toevoegen, blijf nog wel even mixen met de staafmixer.
    3. Voeg tot slot het citroensap en de knoflook toe en mix deze goed door de mayonaise. 

     

     

     




    Laat   een   reactie   achter...





    MEEST GELEZEN

    • EEN WEEKJE ZONDER VLEES MET HET BOON WEEKMENU
      LEES NU >

    • VACATURE: COMMERCIEEL MANAGER BOON
      LEES NU >

    • VACATURE: BOON BRANDMANAGER
      LEES NU >

    • BOON INTRODUCEERT ‘BALLEN & BURGERS’ IN VEGASCHAP
      LEES NU >

    • BOON HEEFT KOEL NIEUWS!
      LEES NU >

    Like BOON op Facebook

    INSTAGRAM