• BOON BURGER CHILI SHAKSHUKA


    MET  PAPRIKA EN  TOMATENBLOKJES

     

    2 Personen  (35 minuten)

     

     Ingrediënten

    • 1 pakje BOON burgers chili
    • 2 eieren
    • 1 rode paprika
    • 1 oranje paprika
    • 1 blik tomatenblokjes
    • 1 ui
    • 1 teentje knoflook
    • ½ theelepel komijnpoeder
    • ½ theelepel paprikapoeder
    • 1 mespentje cayenne peper
    • Zout en peper
    • Olie om in te bakken
    • Optioneel 1 lente-uitje en wat verse peterselie of koriander ter garnering

     

    Extra: flatbread, tortilla wraps of pitabroodjes

     

     

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    2. Snijd de paprika’s in reepjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
    1. Verhit wat olie in een pan. Fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg de paprika reepjes toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg vervolgens de specerijen toe en bak deze 2 minuten mee. Giet de inhoud van het blik tomatenblokjes in de pan en gaar het geheel 5 minuten.
    2. Snijd ondertussen de BOON burger chili in reepjes. Leg deze op een bakplaat en zet ze in de oven voor 10 minuten tot ze lekker knapperig zijn. (Je kunt hiervoor ook een airfryer gebruiken. Bak de reepjes dan 8 minuten op 180 graden)
    1. Maak met de achterkant van een lepel twee kuiltjes in de tomatensaus. Breek hierin twee eitjes. Doe de deksel op de pan en gaar het geheel nog ongeveer 5 minuten of tot de eieren voldoende gestold zijn. De dooier mag nog lekker zacht zijn.
    1. Zet de pan op tafel en eet dit gerecht lekker uit de pan. Gebruik de BOON burger chili sticks en wat flatbread om lekker in de saus te dippen.



    Laat   een   reactie   achter...





    MEEST GELEZEN

    • EEN WEEKJE ZONDER VLEES MET HET BOON WEEKMENU
      LEES NU >

    • VACATURE: COMMERCIEEL MANAGER BOON
      LEES NU >

    • VACATURE: BOON BRANDMANAGER
      LEES NU >

    • BOON INTRODUCEERT ‘BALLEN & BURGERS’ IN VEGASCHAP
      LEES NU >

    • BOON HEEFT KOEL NIEUWS!
      LEES NU >

    Like BOON op Facebook

    INSTAGRAM