• BOON CHILI POTATO


     

    OER-HOLLANDSE AARDAPPEL IN EEN NIEUW JASJE

     

     

    2 personen (90 min)

     

     

    Benodigheden

    • Lente ui/bosui
    • Peper en zout
    • Chilivlokken
    • 1 avocado
    • 2 grote aardappels (gewone of zoete)
    • 1 bakje BOON SCHOTEL CHILI
    • 1 limoen
    • Olijfolie
    • Crème fraiche

     

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

    2. Was de aardappelen en snijd waar nodig oneffenheden weg.

    3. Leg de aardappel op een vel aluminiumfolie en smeer ze in met een mengsel van olijfolie, peper en zout. Prik met een vork wat gaatjes in de aardappel en maak een snee over de gehele lengte. Vouw vervolgens de folie om de aardappel.

    4. Bak de aardappels gaar in het midden van de oven, dit duurt gemiddeld 50 minuten.

    5. Meng de avocado, het sap van een halve limoen en de chili-vlokken en maak fijn met een vork of keukenmachine tot een guacamole.

    6. Warm de BOON chili op in een pannetje op middelhoog vuur. Zorg dat het niet gaat koken! Dit duurt ongeveer 5 minuten.

    7. Haal de aardappels uit de oven, pak uit voor zover mogelijk en breek zachtjes open.

    8. Vul de aardappel met de chili en top af met guacamole, zure room en lente ui.

     

    Tip: Je checkt of de aardappels gaar zijn door er zachtjes in de knijpen. Pas op: heet!

    Tip: Wil je je aardappel snel garen? Prik dan met een vork gaatjes in de aardappel en doe deze +/- 7 minuten in de magnetron ZONDER folie.

     

     

     




    Laat   een   reactie   achter...





    MEEST GELEZEN

    • EEN WEEKJE ZONDER VLEES MET HET BOON WEEKMENU
      LEES NU >

    • VACATURE: COMMERCIEEL MANAGER BOON
      LEES NU >

    • VACATURE: BOON BRANDMANAGER
      LEES NU >

    • BOON INTRODUCEERT ‘BALLEN & BURGERS’ IN VEGASCHAP
      LEES NU >

    • BOON HEEFT KOEL NIEUWS!
      LEES NU >

    Like BOON op Facebook

    INSTAGRAM