• BOON Falafel couscous


    MET BOON BALLEN FALAFEL, GEGRILDE AUBERGINE EN BLOEMKOOL

     

    2 personen (40 minuten)

     

     

    Ingrediënten:

    • 1 pakje BOON Ballen Falafel
    • 250 g bloemkool
    • 1 tl tijm
    • 1 el bladpeterselie
    • 1 el munt
    • Half bakje yoghurt
    • 100 g couscous
    • Citroensap

     

     

    Bereidingstijd:

    1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
    2. Halveer de aubergines in de lengte en snij ze kruiselings in zonder door het schilletje heen te gaan. Halveer de bloemkool, snij in middelgrote roosjes en de stronk in stukjes. Leg de aubergines en de bloemkoolroosjes op een met bakpapier bekleede plaat. Besprenkel ruim met olijfolie, peper, zout en de geriste tijm. Schuif voor circa 30 minuten in de oven.
    3. Hak de peterselie en munt fijn. Doe ongeveer 1/3 in een bakje met de yoghurt en maak op smaak met peper en zout. De rest is voor de couscous.
    4. Bak in wat olie de falafelballetjes rondom bruin in ca. 6 minuten.
    5. Zet de waterkoker aan voor de couscous. Doe 50 gram couscous pp met 50 ml kokend water pp in een kom. Dek af en laat ca. 5 minuten staan totdat het water goed is opgenomen.
    6. Roer de couscous los met een vork en voeg munt, peterselie, peper, zout, olijfolie extra vierge en citroensap (mag uit een flesje) naar smaak toe.
    7. Serveer de falafelballetjes met de aubergine, bloemkool, couscous en het yoghurt sausje.



    Laat   een   reactie   achter...





    MEEST GELEZEN

    • EEN WEEKJE ZONDER VLEES MET HET BOON WEEKMENU
      LEES NU >

    • VACATURE: COMMERCIEEL MANAGER BOON
      LEES NU >

    • VACATURE: BOON BRANDMANAGER
      LEES NU >

    • BOON HEEFT KOEL NIEUWS!
      LEES NU >

    • BOON INTRODUCEERT ‘BALLEN & BURGERS’ IN VEGASCHAP
      LEES NU >

    Like BOON op Facebook

    INSTAGRAM