• BOON Falafel pita


    MET BOON BURGERS FALAFEL EN BABA GANOUSH

     

    2 personen (60 minuten)

     

     

    Ingrediënten 

    Voor 2 pita's

    • 1 pakje BOON Burgers Falafel
    • 2 pita broodjes
    • ½ granaatappel
    • Een paar blaadjes sla
    •  ¼ komkommer
    • Olie om in te bakken
    • Optioneel ter garnering: peterselie

     

    Voor de baba ganoush

    • Snufje zout
    • 2 eetlepels tahini (sesampasta)
    • 3 teentjes knoflook
    • 1 aubergine
    • 2 eetlepels olijfolie
    • Sap van ½ citroen
    • Snufje komijnpoeder

     

    Bereidingswijze

    1. Start met de baba ganoush. Verwarm de oven voor op 200 graden. Prik met een vork gaatjes in de aubergine. Leg deze samen met de gepelde knoflooktenen in een ovenschaal. Giet een scheutje olie over de knoflook en zet de ovenschaal in de oven. Rooster de aubergine 30 tot 45 minuten.
    2. Snijd de aubergine doormidden en trek de schil van het vruchtvlees af. Doe het vruchtvlees samen met de knoflook, olijfolie, tahini, limoensap, zout en het komijnpoeder in een blender of keukenmachine. Pureer het mengsel. Je kunt hem helemaal ‘smooth’ blenden, maar je kunt het ook lekker grof houden. Heb je geen blender of keukenmachine, gebruik dan een staafmixer.
    3. Verlaag de oventemperatuur naar 180 graden en leg de pita broodjes en BOON Burgers Falafel op de bakplaat. Zet de bakplaat in de oven en bak de broodjes en burgers 8 minuten. Draai ze halverwege de baktijd om.
    4. Snijd de pita broodjes doormidden en snijd de burgers in repen. Vul de pita broodjes helften met wat blaadjes sla, schijfjes komkommer en een halve burger. Garneer met een flinke lepel baba ganoush, granaatappelpitjes en verse peterselie.

     




    Laat   een   reactie   achter...





    MEEST GELEZEN

    • EEN WEEKJE ZONDER VLEES MET HET BOON WEEKMENU
      LEES NU >

    • VACATURE: COMMERCIEEL MANAGER BOON
      LEES NU >

    • VACATURE: BOON BRANDMANAGER
      LEES NU >

    • BOON INTRODUCEERT ‘BALLEN & BURGERS’ IN VEGASCHAP
      LEES NU >

    • BOON HEEFT KOEL NIEUWS!
      LEES NU >

    Like BOON op Facebook

    INSTAGRAM