• BOON MEATBALL SUBS


    MET BOON BALLEN IN TOMATENSAUS EN CRUMBLE

     

    4 personen (15 minuten)

     

     

    Ingrediënten

    • 1 pakje BOON Ballen Chili
    • Olie om in te bakken
    • 4 afbak pistoletjes
    • 1 pakje gezeefde tomaten of passata (ongeveer 500 gram)
    • 1 blikje tomatenpuree
    • 2 uien
    • 2 teentjes knoflook
    • ¼ theelepel chilipoeder
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • Een snufje zout
    • Optioneel ter garnering: lente-ui, schijfjes (galapegno)peper, tortillachips en verse peterselie
    • ½ theelepel knoflookpoeder
    • 1 volle eetlepel edelgist vlokken
    • Snufje zout

     

    Bereidingswijze

    1. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de BOON Chili Ballen, de gezeefde tomaten, het chilipoeder, paprikapoeder en het zout toe en laat dit geheel 10 minuten op een zacht vuur pruttelen.
    2. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de binnenkant uit de pistoletjes en verdeel de chiliballen in tomatensaus over de broodjes. Zet de broodjes in de oven en bak ze 8 tot 10 minuten.
    3. Gooi de binnenkant van de broodjes niet weg. Doe deze samen met de edelgist vlokken, knoflookpoeder en zout in een blender of keukenmachine en maal deze tot kruimels. Bak de kruimels 2 tot 3 minuten in de oven op een bakplaat met bakpapier.
    4. Garneer de broodjes met de crumble en wat fijngesneden lente-uitjes, schijfjes peper, verkruimelde tortilla chips en verse peterselie.



    Laat   een   reactie   achter...





    MEEST GELEZEN

    • EEN WEEKJE ZONDER VLEES MET HET BOON WEEKMENU
      LEES NU >

    • VACATURE: COMMERCIEEL MANAGER BOON
      LEES NU >

    • VACATURE: BOON BRANDMANAGER
      LEES NU >

    • BOON INTRODUCEERT ‘BALLEN & BURGERS’ IN VEGASCHAP
      LEES NU >

    • BOON HEEFT KOEL NIEUWS!
      LEES NU >

    Like BOON op Facebook

    INSTAGRAM