• BOON OP TAFEL BIJ LAURIEKOEK


    Met de wereldse BOON maaltijden kun je lekker eindeloos variëren. Deze maand vroegen we aan Laurie van lauriekoek: “Hoe zet jij BOON op tafel?”

     

     Zou je jezelf willen voorstellen? 

    “Lekker eten is belangrijk voor mij, ik kook graag uit mijn favoriete kookboeken en experimenteer ook graag. De recepten die je op mijn site vind zijn altijd vegetarisch maar vaak ook nog eens plantaardig”.

     

    Waarom heb je dit recept gemaakt?

    Nu oud en nieuw weer voorbij is, hebben we ook afscheid genomen van het jaar van de peulvrucht. Wat natuurlijk weer niet zegt dat we ook moeten ophouden met het eten van peulvruchten of het promoten ervan, want mijn gevoel zegt dat dat nog steeds best kan, reclame maken voor bonen en linzen, oh en zelfs pinda’s. Bij BOON vinden ze dat we meer plantaardig moeten eten en dat bonen weer meer geteeld moeten worden in Nederland. Iets waar ik het van harte mee eens ben. Ook dus in 2017.

     

    Ik kreeg de Indiaanse BOON curry en de chili met bruine bonen. Van de chili maakte in met groene paprika en jalepeñopepers een quesadilla, met een beetje kaas en een wrap. Supermakkelijk en heel lekker. Als een maaltijd an zich is de zak een pietsie weinig, je moet er dus wel toast of extra groenten bij regelen. An sich is de boel wel lekker gekruid. Het zijn bruine bonen, de enige bonen die ik normaal gesproken niet snel zou kiezen, omdat ik ze het meest melig vind smaken, maar zo vind ik ze dus prima! Weer wat geleerd.

     

    CHILI quesadilla

    Dit heb je nodig voor 1 à 2 personen:

    • 1 zak bruine BOON chili
    • wraps
    • groene paprika
    • jalepeñopepers
    • geraspte kaas

    Zo maak je het klaar:

    1. Snijd de groene paprika en jalepeñopepers in stukjes. 
    2. Verwarm de bruine BOON chili  al roerend in een pan. Niet laten koken. 
    3. Leg een wrap in een droge koekenpan en verdeel een beetje van de bruine boon chili over de helft van de wrap. 
    4. Bestrooi de bruine BOON chili met stukjes groene paprika, jalepeñopepers en kaas.
    5. Klap de andere helft van de wrap er over heen en bak ongeveer 3 minuten.
    6. Draai de wrap om en bak nog 1 minuut tot de kaas goed is gesmolten. 
    7. Snijd de quesedilla in punten. Serveer eventueel met wat zure room. 

     

     EET SMAKELIJK!

     

    Bekijk hier de blog van Laurie. 




    Laat   een   reactie   achter...





    MEEST GELEZEN

    • EEN WEEKJE ZONDER VLEES MET HET BOON WEEKMENU
      LEES NU >

    • VACATURE: COMMERCIEEL MANAGER BOON
      LEES NU >

    • VACATURE: BOON BRANDMANAGER
      LEES NU >

    • BOON INTRODUCEERT ‘BALLEN & BURGERS’ IN VEGASCHAP
      LEES NU >

    • BOON HEEFT KOEL NIEUWS!
      LEES NU >

    Like BOON op Facebook

    INSTAGRAM