• BOON OP TAFEL BIJ MISS HAVERMOUT : FALAFFELBURGER


     

    Met de nieuwe BOON Burgers kun je eindeloos variëren. Verse groenten en wereldse kruiden geven ze een waanzinnige smaak. Hanne van Miss Havermout zette een BOON Falafelburger met homemade hummus op tafel.

     

    Hanne, Miss Havermout, is gek op gezond eten en fan van havermout. Op haar blog deelt ze haar favoriete recepten, inspiratie en food fun & facts. Het recept voor deze falafelburger lees je hieronder.                                                                    

     

     

     

    Falafelburger met gegrilde groenten en homemade hummus

    2 personen


    Benodigdheden
    :

    2 harde broodjes

    2 BOON falafelburgers

    2 volle eetlepels hummus (uit de supermarkt of zelfgemaakt met het recept hieronder)

    1 paprika (kleur naar keuze, ik gebruikte een groene die ik nog over had)

    8 plakken courgette

    4 cherry tomaatjes

    ter garnering (optioneel): peterselie of koriander

     

    Bereiding:

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    2. Rooster eerst de paprika. Doe dit door de paprika op een vork te prikken en hem boven het vuur van het gasfornuis te houden. Draai de paprika rond tot deze helemaal zwart is. Trust me, he-le-maal zwart! Laat de paprika vervolgens afkoelen en pel dan de zwarte schil eraf. Door het roosteren wordt de paprika wat zoeter. Mocht je nu geen gasfornuis hebben, dan kun je ook geroosterde paprika in een pot kopen in de supermarkt. Snijd de paprika in repen.
    3. Leg de falafelburgers op een bakplaat en verwarm ze 8 tot 10 minuten in de oven.
    4. Gril ondertussen de plakken courgette in een grillpan zonder boter of olie. Gril de plakken enkele minuten aan beide zijden tot er mooie grillstrepen op verschijnen. Heb je geen grillpan? Dan kun je de courgettes ook bakken in een pan met een klein beetje olijfolie.
    5. Snijd de broodjes doormidden en leg ze de laatste 2 minuten bij de burgers in de oven zodat ze een beetje krokant worden.
    6. Besmeer de broodjes met een dikke laag hummus. Nu is het tijd om te stapelen. Begin met de repen paprika, leg daarop de burger, vervolgens de courgette en tot slot nog wat plakjes cherrytomaat. Je kunt eventueel nog wat verse kruiden op je burger doen zoals koriander of peterselie.

     

    Homemade hummus

     

    Benodigdheden hummus:

    400 gram uitgelekte kikkererwten

    2 eetlepels tahin (sesampasta)

    Sap van een halve citroen

    1/2 theelepel knoflookpoeder

    1/2 theelepel komijnpoeder

    peper en zout

    1 eetlepel olijfolie

     

    Extra: een staafmixer of keukenmachine

     

    Bereiding

    Pureer alle ingrediënten met de staafmixer of keukenmachine tot een puree. Proef de hummus en breng hem eventueel nog verder op smaak met wat meer peper, zout, knoflook- of komijnpoeder. Als de hummus te dik is kun je wat extra olie toevoegen. Bewaar de hummus in een afgesloten bakje of potje in de koelkast. Zo blijft hij enkele dagen tot een week goed. Je kunt ook een deel van de hummus invriezen om hem langer te bewaren.

     

    Bekijk hier de blog van Miss Havermout.

     

     




    Laat   een   reactie   achter...





    MEEST GELEZEN

    • EEN WEEKJE ZONDER VLEES MET HET BOON WEEKMENU
      LEES NU >

    • VACATURE: COMMERCIEEL MANAGER BOON
      LEES NU >

    • VACATURE: BOON BRANDMANAGER
      LEES NU >

    • BOON INTRODUCEERT ‘BALLEN & BURGERS’ IN VEGASCHAP
      LEES NU >

    • BOON HEEFT KOEL NIEUWS!
      LEES NU >

    Like BOON op Facebook

    INSTAGRAM