• BOON OP TAFEL BIJ NEVERNOTCOOKING: CHILI SIN CARNE MET BOON BALLEN


    Met de nieuwe BALLEN van BOON kun je eindeloos variëren. Ze vormen een lekker alternatief voor iedereen die een dagje geen vlees wil eten. Deze maand zette Joyce van NEVERNOTCOOKING.NL BOON OP TAFEL.

     

    Joyce van NEVERNOTCOOKING deelt via haar website allerlei vega én vegan recepten. Ze maakt het liefst alles in een recept zelf. Alleen sauzen en smaakmakers maakt ze niet zelf. Toch besloot Joyce de BOON ballen een keer uit te proberen voor een snelle, makkelijke en voedzame maaltijd. Ze maakte er Chili Sin Carne met BOON ballen van. Joyce was enorm enthousiast en deelde het recept. Je leest haar recept voor Chili sin carne met BOON ballen hieronder!

                                                                     

     

    Chili sin Carne met BOON Ballen

    2 personen             15 min

     

    Benodigdheden:


    1 verpakking BOON chili ballen

    1 rode ui gesnipperd

    2 tenen knoflook geperst

    1 blik kidneybonen

    1 blik mais

    1 eetlepel barbecuesaus

    100 ml gezeefde tomaten

    1 theelepel komijn

    1 theelepel ketoembar

    ½ theelepel chipotle peper

    ½ theelepel chilipoeder

    1 theelepel paprikapoeder

    ¼ theelepel kaneel

    200 gram zilvervliesrijst

    peper

    zeezout

    zonnebloemolie

    verse koriander optioneel

    tortilla chips optioneel

     

    Bereidingswijze

    1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, giet af als de rijst gaar is. Terwijl de rijst kookt kun je de rest maken
    2. Verhit wat olie in een pan en bak de balletjes aan alle kanten bruin.
    3. Voeg de ui en knoflook toe en bak even kort mee. Doe alle specerijen erbij, zorg dat het niet aanbrand en voeg dan de barbecuesaus en gezeefde tomaten toe. Doe hier eventueel een scheut water bij, maar doe dit enkel als de saus te dik is. Breng de saus op smaak met peper en zout.
    4. Laat de mais en bonen uitlekken en voeg toe aan de pan. Schep goed om en warm even door.
    5. Serveer de chili met de rijst, wat verse koriander en eventueel tortilla chips.

     

     

    Bekijk hier de blog van Joyce.




    Laat   een   reactie   achter...





    MEEST GELEZEN

    • EEN WEEKJE ZONDER VLEES MET HET BOON WEEKMENU
      LEES NU >

    • VACATURE: COMMERCIEEL MANAGER BOON
      LEES NU >

    • VACATURE: BOON BRANDMANAGER
      LEES NU >

    • BOON INTRODUCEERT ‘BALLEN & BURGERS’ IN VEGASCHAP
      LEES NU >

    • BOON HEEFT KOEL NIEUWS!
      LEES NU >

    Like BOON op Facebook

    INSTAGRAM