• MICHAEL MAAKT ER BOON-BOLLEN VAN


    Oud en nieuw kan niet gek genoeg voor ons, daarom delen wij een heerlijk BOON-bollen recept zodat jij natuurlijk lekker 2016 uit kunt.

     

    Voor 20 natuurlijk lekkere BOON-bollen:

    • 250 g kapucijners
    • 50 g boter
    • 500 ml melk
    • 1 zakje gedroogde gist
    • 1 ei
    • 500 g bloem
    • 1 mespuntje zout
    • bieslook
    • five spices
    • takjes munt

     

    Bereidingswijze:

    1. Smelt de boter. Verwarm de melk tot handwarm. Los de gist, het ei en de boter er in op.
    2. Roer de bloem en het zout door het beslag en meng goed door. Snijd de bieslook en de munt fijn. Meng de bieslook, munt en de uitgelekte kapucijners door het beslag. Breng op smaak met een beetje zout en de five spices. Laat het beslag circa 30 minuten rijzen onder een vochtige doek.
    3. Verhit de olie tot 180 ºC.
    4. Houdt een ijsknijper in de hete olie om plakken van het deeg te voorkomen en schep met de ijsknijper bollen beslag in de olie.
    5. Bak ze in circa 6 minuten goudbruin en gaar. Laat de kerstbollen uitlekken op keukenpapier.
    6. Bestrooi de kerstbollen met grof zeezout.

     

    TIP: lekker met tomaten-salsa of piccalilly.

     

    EET SMAKELIJK!

     

     

     




    Laat   een   reactie   achter...





    MEEST GELEZEN

    • EEN WEEKJE ZONDER VLEES MET HET BOON WEEKMENU
      LEES NU >

    • VACATURE: COMMERCIEEL MANAGER BOON
      LEES NU >

    • VACATURE: BOON BRANDMANAGER
      LEES NU >

    • BOON INTRODUCEERT ‘BALLEN & BURGERS’ IN VEGASCHAP
      LEES NU >

    • BOON HEEFT KOEL NIEUWS!
      LEES NU >

    Like BOON op Facebook

    INSTAGRAM