• NEDERLAND BESPAART 71.400 KILO VLEES OP NATIONALE #DAGHAMBURGERDAG


  Zondag 28 mei is het International Hamburger Day. En daar smullen wij Nederlanders van. Samen eten we in Nederland zo’n 892.500 hamburgers per dag. De impact op klimaatverandering door deze consumptie is gelijk aan 1.774.916 kilo CO2eq en het waterverbruik bedraagt 30.799 kubieke meter. Die heerlijke burgers zijn dus alles behalve goed voor onze planeet. Daarom start BOON het leukste burgerinitiatief van het land: DAG HAMBURGERDAG 2017.

   

  INTERNATIONAL HAMBURGER DAY

   

  Hoewel Amerika graag met de eer strijkt, werd de hamburger uitgevonden in Hamburg. De sappige plak rundvlees tussen een broodje maakte naam over de hele wereld en vandaag de dag zit op elke hoek van de straat in Nederland zowaar een hamburgerrestaurant. Ook kipburgers en burgers van ander vlees zijn populair. Hoog tijd om die heerlijke hap te vieren. Of toch niet?

   

  GEVOLGEN VLEESCONSUMPTIE: LANG LEVE DE PLANEET?

   

  Volgens recent onderzoek uitgevoerd door Blonk Consultants (een toonaangevend adviesbureau op het gebied van milieu, duurzaamheid, voeding & gezondheid) consumeert de gemiddelde Nederlander gemiddeld 4,2 gram hamburger per dag. Dat betekent dat een gemiddelde Nederlander 1,53 kg hamburger per jaar eet, wat neerkomt op ongeveer 19 hamburgers van 80 gram. Als we uitgaan van 17 miljoen inwoners dan eten we in Nederland ruim 26 miljoen kilo hamburgers per jaar. De impact op klimaatverandering door deze consumptie is gelijk aan 647,8 miljoen kilo CO2eq oftewel meer dan 105.000 rondjes om de aarde in een personenauto. Het landgebruik door deze consumptie is gelijk aan meer dan 115.000 voetbalvelden. Het watergebruik door deze consumptie bedraagt 11,2 miljoen kubieke meter oftewel bijna 75 miljoen keer in bad gaan.

   

  NATIONALE #DAGHAMBURGERDAG

   

  Lekkere hap of niet: die burger is alles behalve goed voor onze planeet. Om over het effect van roodvlees op ons lichaam nog niet eens te spreken. Wat doen we onszelf en ons nageslacht aan? Niemand vraag je om abrupt veganist te worden, maar wat nou als we allemaal zouden besluiten om één dag geen hamburgers te eten? Stel je eens voor dat we International Hamburger Day in Nederland omdopen tot Nationale #DAGHAMBURGERDAG? En daarmee een bijdrage leveren aan onze planeet en een schoolvoorbeeld zijn voor de rest van de wereld?

   

  BESPARING PLANTAARDIG ALTERNATIEF

   

  Hoeveel besparen we in Nederland door op Nationale # DAGHAMBURGERDAG te kiezen voor een plantaardig alternatief? Ervan uitgaande dat we in Nederland per dag 71.400 kilo hamburgers consumeren, is de impact op klimaatverandering door deze consumptiebesparing 1.8 miljoen kilo CO2eq. Dit komt neer op meer dan 295 rondjes om de aarde in een personenauto. Het landgebruik van deze consumptiebesparing is gelijk aan 2.2 miljoen m2a oftewel meer dan 317 voetbalvelden. Het watergebruik van de besparing is gelijk aan 30.799 kubieke meter oftewel meer dan 205.300 keer in bad. Een significante besparing dus met één Nationale #Geenhamburgerdag!

   

  DOE MEE EN VERGROOT HET EFFECT VAN #DAGHAMBURGERDAG

   

  Nationale #DAGHAMBURGERDAG is een initiatief van BOON. BOON is een Nederlandse producent van plantaardige producten op basis van bonen. Met de wens voor een toekomst met duurzaam, lekker en gezond voedsel voor iedereen, roept BOON Nederland op om op zondag 28 mei een dag plantaardig te eten en zo samen 71.400 kilo hamburgers te besparen. Doe je mee? Meld je aan voor het Facebook-evenement Dag Hamburgerdag 2017, nodig je vrienden uit en laat zien dat je plantaardig bent voor onze planeet: ZEG DAG TEGEN HAMBURGERDAG
  Laat   een   reactie   achter...

  MEEST GELEZEN

  • EEN WEEKJE ZONDER VLEES MET HET BOON WEEKMENU
   LEES NU >

  • VACATURE: COMMERCIEEL MANAGER BOON
   LEES NU >

  • VACATURE: BOON BRANDMANAGER
   LEES NU >

  • BOON INTRODUCEERT ‘BALLEN & BURGERS’ IN VEGASCHAP
   LEES NU >

  • BOON HEEFT KOEL NIEUWS!
   LEES NU >

  Like BOON op Facebook

  INSTAGRAM