• ZONDER FRATSEN ZET DE BOON FALAFEL BURGERS MET POMPOENFRIETJES OP TAFEL


    Niets is zo lekker dan een burger tussen een broodje. Vooral met een goede portie friet erbij. Emily van Zonder Fratsen verrast met een supergezonde variant: een falafel burger tussen een broodje van portobello en overheerlijke pompoenfrietjes. Met dit natuurlijk lekkere comfortfood ben jij de ongezonde variant zo vergeten!

     

    Emily van Zonder Fratsen is zo'n 65 kilo afgevallen door haar levensstijl aan te passen. Op haar website deelt ze veel (gezonde) receptinspiratie, waaronder verschillende vegan recepten. 

     

    Dit heb je nodig:

    • BOON burgers falafel
    • Een handje rucola
    • Portobello
    • Jouw favoriete sausje
    • Pompoen
    • Kruiden naar keuze
    • Zeezout
    • Olijfolie

     

    Bereidingswijze:

    1. Verwarm de oven voor op 225 graden.
    2. Snijd de pompoen doormidden met een stevig koksmes en snijd in parten. Verwijder de zaden en draden en maak er repen/frieten van.
    3. Besprenkel de pompoen met olijfolie en zeezout. Strooi er eventueel wat kruiden naar keuze over. Paprikapoeder, komijnzaad en ras el hanout smaken bijvoorbeeld erg lekker bij pompoen!
    4. Hussel alles, met de hand,  goed door elkaar en verdeel de frieten netjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
    5. Maak de portobello schoon en schuif deze de laatste vijf minuten mee de oven in.
    6. Bak de BOON burgers falafel volgens bereidingswijze in de pan en leg ze daarna tussen de 2 portobello's. Dresseer je bord vervolgens met een handje rucola, de pompoenfrietjes en jouw favoriete sausje.



    Laat   een   reactie   achter...





    MEEST GELEZEN

    Like BOON op Facebook

    INSTAGRAM