Vanaf nu verkrijgbaar in de supermarkt: BOON braadworstjes en BOON gehakt. Twee volledig plantaardige alternatieven die spectaculair goed smaken!
Wij zien de boon als plantaardig eiwit van de toekomst. Het innovatieteam van BOON is daarom continu bezig met het bestuderen van verschillende bonen om daar nieuwe en lekkere alternatieven van te ontwikkelen. Zo ook de veldboon, een boon die in Nederland vooral gebruikt wordt als veevoer. Zonde, vonden wij, want veldbonen zijn heerlijke superbonen met tal van voordelen: je kan er niet alleen ontzettend veel lekkere dingen van maken, ze zijn ook nog eens heel eiwitrijk en daarmee een goed alternatief voor bijvoorbeeld sojabonen. Daarnaast is de veldboon zeer goed lokaal te verbouwen, houdt het stikstof vast en door het telen verbetert de bodem en de biodiversiteit. Tijd dus voor een flinke opmars van de veldboon op de Nederlandse eettafel, in de vorm van BOON gehakt & BOON braadworstjes.
BOON Braadworstjes
De mild-kruidige sappige BOON braadworstjes zijn de ideale match bij een stamppotje of stoofschotel. Makkelijk in een wrap of salade en dankzij z’n handzame formaatje ook lekker bij de borrel of aan de ontbijttafel. De worstjes zijn gemaakt van veldbonen: zonder gluten maar vol eiwitten, vezels en smaak. En ook nog eens helemaal vegan én een bron van ijzer en vitamine B12.
BOON gehakt
Het BOON gehakt is gemaakt op basis van de veldboon gecombineerd met quinoa. Het is een vegan product dat arm is aan verzadigde vetten, maar toch zo mals, sappig en stevig dat je het kunt rullen en rollen in ballen en burgers en op nog veel meer lukt-altijd-manieren. Daarnaast zit het gehakt boordevol eiwitten en vezels, is het een bron van ijzer en vitamine B12 én ook nog eens zonder gluten!