Voor 2 personen • 15 minuten
• 2 spelt bollen
• 1 komkommer
• 2 BOON Burger Chili
• 2 eetlepels vegan mayonaise
• ½ theelepel wasabi pasta
• ½ rode ui
• 2 eetlepels natuurazijn
• 1 eetlepel ahorn siroop
• Handje kiemen
• Handje verse koriander
• Handje spinazie
• Scheutje olijfolie
1 Doe het azijn en de ahorn siroop samen in een schaaltje en roer door elkaar. Schil daarna lange dunne slierten van één helft van de komkommer en laat ze even marineren in de zoetzure saus. 2 Maak de wasabi mayo door de mayonaise samen met de wasabi pasta te mengen in een schaaltje. 3 Snijd de ui in dunne ringen. 4 Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de ui in een paar minuten goudbruin. Leg deze even aan de kant op een bord. 5 Doe nogmaals een scheutje olijfolie in de pan en voeg de chili burgers toe. Bak ze 3 minuten aan elke zijde, het liefst met de deksel op de pan op middelhoog vuur. 6 Snijd de spelt bollen open. Beleg elk broodje met een laagje wasabi mayo, spinazie, chili burger, gebakken rode ui, zoetzure komkommer, koriander en kiemen. Smeer ook nog wat wasabi mayo aan de andere helft van het broodje.
Recept en foto door Zonderzooi.com