Voor 4 personen • 30 minuten
• 12 BOON Chili Nuggets
• 2 grote uien
• 75 + 150 gram zelfrijzend bakmeel
• 250 milliliter bier
• 1 theelepel knoflookpoeder
• 1 theelepel paprikapoeder
• Een snufje cayennepeper
• Peper en zout
• 1 liter (Zonnebloem)olie
• Augurkjes of zilveruitjes
• Olijven
• Snackgroenten zoals paprika, tomaatjes, komkommer en/of wortel
Voor de plantaardige aioli:
• 3 eetlepels aquafaba (het vocht uit een blik kikkererwten)
• 1 eetlepel appelcider azijn
• ½ theelepel mosterd
• Snufje zout
• 150-200 milliliter plantaardige olie
• 1 theelepel citroensap
• 2 kleine teentjes knoflook (of 1 grote)
Bereidingswijze borrelhapjes:
1 Verwarm de (zonnebloem)olie tot 180 graden in een pan of frituurpan. 2 Snijd de uien in grove ringen en meng deze in een kom met 75 gram zelfrijzend bakmeel. 3 Meng de overige 150 gram zelfrijzend bakmeel in een andere kom met het knoflookpoeder, paprikapoeder, cayennepeper en peper en zout. Voeg vervolgens het bier toe aan dit mengel en roer het goed door. 4 Dip de uienringen in het bierbeslag en leg ze voorzichtig in de hete olie. Bak de uienringen enkele minuten tot ze goudbruin zijn. Laat de uienringen daarna uitlekken op keukenpapier. 5 Verwarm de BOON Chili Nuggets 6 minuten in de airfryer op 180 graden of 2 minuten in de frituurpan op 180 graden.
Bereidingswijze Aioli:
1 Doe de aquafaba, appelcider azijn, mosterd en zout in een maatbeker en mix het geheel met een staafmixer. 2 Voeg geleidelijk de olie toe aan het mengsel terwijl je blijft mixen met de staafmixer. Na enige tijd wordt het mengel dik, op dat moment kun je stoppen met het toevoegen van de olie, blijf wel nog even mixen met de staafmixer. 3 Voeg tot slot het citroensap en de knoflook toe aan het geheel en mix de aioli nog even goed met de staafmixer.
Leg alle snacks op de plank en top af met de (zelfgemaakte) plantaardige aioli.