Voor 2 personen • 10 minuten
• 1 pakje BOON chiliburgers
• 350 gram kikkererwten in pot
• ½ citroen
• 1 teen knoflook
• 3 eetlepels tahin sesampasta
• ½ theelepel zout
• 5 eetlepels water
• 1 eetlepel extra vierge olijfolie
• ½ theelepel milde paprika poeder
1 Open het blikje kikkererwten en spoel deze af onder stromend koud water. Snijd de knoflook fijn en pers de halve citroen. 2 Houd twee eetlepels kikkererwten apart en doe de rest in de beker van de staafmixer of keukenmachine. Voeg de knoflook, het citroensap, tahin, zout en water toe en pureer het tot een glad geheel. Schenk de hummus in een kommetje en besprenkel het met olijfolie en paprikapoeder. 3 Bak vervolgens de Burgers Chili krokant in een koekenpan met olie of bakboter. Doe dit ongeveer 5 á 7 minuten. Snijd deze in stukjes en zet ze als sticks in de hummus. En nu…Smullen maar!