Voor 2 personen • 10 minuten
• 1 pakje BOON Burgers Chili
• Olie om in te bakken
• 200g cherrytomaatjes
• 1 klein blikje mais
• 1 klein blikje zwarte bonen
• 2 handjes sla
• Een handje tortillachips
• 1 limoen
• Chili olie
• Optioneel ter garnering: peterselie
• Extra: 2 bakjes of glazen potten
Tip: Chili olie koop je in de supermarkt, maar maak je ook gemakkelijk zelf. Doe wat olijfolie in een flesje en doe er wat chiliflakes en gesneden chilipeper in. Laat de olie enkele dagen staan zodat de smaak in kan trekken.
1 Verhit wat olie in een pan en bak hierin de BOON chili burgers. 2 Maak ondertussen de salade. Laat de bonen en mais uitlekken en verdeel deze over de potten. Halveer de cherrytomaatjes en leg deze op de mais. Doe vervolgens een laagje sla in de potten. 3 Snijd de gebakken BOON chili burgers in reepjes en leg deze op de salade. Garneer de salade met wat verkruimelde tortilla chips, gesneden peterselie, een lepel chili olie en wat limoensap.
Tip: Wil je de salade meenemen of later opeten, sprenkel de chili olie en het limoensap er dan pas later over. Zo blijft de salade langer vers.