Voor 1 pizza • 35 minuten
Voor de bodem:
• 1 grote zoete aardappel
• 50 gram havermout
• Peper en zout
• Snufje knoflookpoeder
• Snufje uienpoeder
• Olijfolie
Voor de topping:
• 1 pakje BOON Nuggets Chili
• 1 grote eetlepel tomatenpuree
• 1/4 gele paprika
• 1/4 rode paprika
• 1/4 rode uit
• 1 jalapeno peper
• Geraspte (vegan) cheddar kaas
• 3 eetlepels zwarte bonen
1 Verwarm de oven voor op 200 graden. 2 Schil de zoete aardappel, snijd in blokjes en kook gaar. Giet af en laat een beetje afkoelen. Doe het erna in een schone theedoel en knijp het vocht er uit. Er blijft dan ongeveer 180 gram zoete aardappel over. 3 Doe de havermout in een blender en maal tot meel. Doe dat samen met de zoete aardappel en alle andere bodem ingrediënten in een kom en meng met wen lepel of vork tot een deeg. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Smeer er met een kwastje een beetje olijfolie overheen. 4 Doe het beslag er op en gebruik de bolle kant van een lepel om dit gelijkmatig te verdelen in een pizzavorm. Bak 25 minuten in de oven. Beleg de pizza met de tomatenpuree en de overige toppings. Bak nog 10 minuten in de oven. Serveertip: wat gehakte koriander en avocado.