Voor 2 personen • 30 minuten
• 1 pakje BOON Nuggets
• 1 pakje ananas (vers of blik)
• 3 eetlepels barbecue saus
• Bakboter
• 500 gram (oven)friet
• 100 gram gemixte sla
• Halve komkommer
• 125 gram cherry tomaatjes
• 1 eetlepel olijfolie
• 3 sjalotjes
• 2 eetlepels balsamico azijn
• Scheutje water
1 Zet de oven of frituur (volgens de verpakking van de (oven)friet) aan. 2 Snijd de sjalotjes en doe deze in een steelpan met de balsamico azijn en een scheutje water. Laat dit 20 minuten pruttelen. 3 Snijd de komkommer in plakjes en halveer de tomaatjes. 4 Zet de friet in de oven of frituur. 5 Snijd de ananas in kleine blokjes van 1 bij 1 cm en zet de BBQ saus alvast klaar. 6 Pak een koekenpan en verhit daarin de boter. Bak daarna de nuggets volgens de aanwijzing van de verpakking in de pan. 7 Leg de gebakken nuggets, ananas en de BBQ saus klaar. Doe tussen de twee nuggets een stuk ananas met een beetje BBQ saus. Doe een saté stokje in de nuggets zodat hij recht blijft staan. 8 Mix de salade met olijfolie, de tomaatjes en komkommer. Schep vervolgens de gekarameliseerde sjalotjes op de salade. 9 Haal de friet uit de oven of de frituur en serveer deze met de nuggets en de salade.