Voor 2 personen • 25 minuten
Voor de pannenkoek:
• 1 pakje BOON Burgers Falafel
• 100 gr pompoen
• 100 gr bloem
• 200 ml (plantaardige) melk
• 2 el (arachide-, olijf- of kokos-)olie
• Snufje peper en zout
• Verse spinazie
• 1 kleine courgette
• 1 tomaat (of 1 klein bakje cherry tomaatjes)
• 1 avocado
Voor de dressing:
• 2 tl tahini (sesampasta)
• Sap van een halve citroen
• 250 ml (plantaardige) yoghurt
• 1 teentje knoflook
• 1 tl peterselie
1 Schil de pompoen en snijd in blokjes. Kook ca. 10 minuten tot de blokjes zacht zijn. 2 Mix ondertussen de bloem, melk, olie en een snuf peper en zout tot een glad beslag. Voeg vervolgens de pompoenblokjes toe en pureer deze met een staafmixer door het beslag. 3 Verwarm wat olie een koekenpan en bak de pannenkoekjes een paar minuten per kant. 4 Snijd ondertussen een courgette in plakken en gril de plakken in een grillpan. Snijd de tomaat in stukjes. 5 Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakjes. 6 Bak de BOON Burgers Falafel 6 minuten krokant en snijd in reepjes. 7 Pers het teentje knoflook in een kom en maak de dressing door alle ingredienten door elkaar te roeren. 8 Beleg de pannenkoek met verse spinazie, plakjes courgette, tomaat, avocado en reepjes falafel en besprenkel met dressing.