Voor 2 personen • 30 minuten
• 1 pakje BOON Chili burgers
• 400 gram aardappels
• 1 puntpaprika
• 1 paksoi
• ½ krop andijvie
• 1 ui
• 2 teentjes knoflook
• 1 el citroensap
• (plantaardige) mayonaise
• Peper & zout
• Zonnebloemolie
1 Schrob de aardappels met schil schoon en snijd ze in blokjes van ongeveer 2x2 cm. 2 Doe een flinke scheut zonnebloemolie in de pan en bak de aardappeltjes 2 min. stevig aan. Doe een deksel op de pan en laat het ca. 15 min. gaar stoven. Haal de deksel van de pan en prik om te kijken of de aardappeltjes beetgaar zijn. Draai daarna het vuur hoog en bak ze nog zo’n 5 min. tot ze goudbruin zijn. 3 Snijd de ui in halve ringen en snijd de knoflook, puntpaprika, paksoi en andijvie fijn. Houd het gesneden blad van de paksoi en de andijvie nog even apart. 4 Doe een scheutje zonnebloemolie in de pan en fruit hierin de ui. Voeg daarna de puntpaprika en stengels van de paksoi toe en bak het geheel 7 min. op middelhoog vuur. 5 Doe ondertussen een scheutje zonnebloemolie in een andere pan en voeg de BOON Chili burgers toe. Bak ze in 6-8 minuten om en om goudbruin en krokant op middelhoog vuur. 6 Voeg nu de andijvie en het blad van de paksoi toe aan het groente mengsel en bak nog zo’n 4 min. mee. 7 Breng het gerecht op smaak met peper, zout en een eetlepel citroensap. 8 Serveer eventueel met (plantaardige) mayonaise.
BOON Appetit!
Recept door De Krat
Fotografie door PW Photography