Voor 2 broodjes • 15 minuten
• 2 BOON Burgers Chili
• 2 Speltbroodjes
• 2 eetlepels natuurazijn
• 1 eetlepel ahornsiroop
• Halve rode uit
• Handje rucola
• Handje pittige kiemen
• Scheutje olijfolie
Voor de barbecuesaus:
• 4 eetlepels gezeefde tomaten
• 2 theelepels gerookt paprikapoeder
• Halve theelepel cayenne peper
• 1 theelepel ahornsiroop
• Snufje zout
1 Doe het azijn en de ahorn siroop samen in een schaaltje en roer door elkaar. Schil daarna lange dunne slierten van één helft van de komkommer en laat ze even marineren in de zoetzure saus. 2 Begin nu aan de homemade plantaardige barbecuesaus. Doe de gezeefde tomaten, gerookt paprika poeder, cayenne peper, ahorn siroop en zout samen in een schaaltje en roer dit door elkaar. 3 Snijd de ui in dunne ringen. 4 Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de ui in een paar minuten goudbruin. Leg deze even aan de kant op een bord. 5 Doe nogmaals een scheutje olijfolie in de pan en voeg de BOON Burgers Chili. Bak ze 3 minuten aan elke zijde, het liefst met de deksel op de pan op middelhoog vuur. 6 Snijd de spelt bollen open. Beleg elk broodje met een laag barbecuesaus, rucola, chili burger, gebakken rode ui, zoetzure komkommer en kiemen. Smeer ook nog wat saus aan de andere helft van het broodje.
Recept en fotografie door Zonderzooi.com