Voor 2 personen • 35 minuten
• 1 pakje BOON Chili Nuggets
• 400 gram Frieslander aardappelen
• 100 gram regenboogpeen
• 200 gram witte kool
• 200 gram pastinaak
• 0,5 bosje radijs
• 0,5 bosje peterselie
• (Zonnebloem) olie
Voor de yoghurtdressing:
• 50 ml (plantaardige) yoghurt
• 1,5 el (plantaardige) mayonaise
• 1 tl mosterd
• 0,5 el citroensap (uit een flesje)
• 1 teentje knoflook
1 Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes. Schil de pastinaak en snijd in blokjes van 2 cm. Schil en rasp de regenboogpeen en snijd de witte kool in dunne sliertjes. Leg de regenboogpeen en witte kool apart. 2 Verwarm (zonnebloem)olie in een wok of koekenpan. Bak de aardappelen en de pastinaak aan, dek ze af en bak ze in ca. 15 minuten beetgaar op middelhoog vuur. 3 Meng voor de yoghurtdressing de mayonaise, yoghurt, mosterd, citroensap, peper en zout in een grote slakom. Pers de knoflook erbij. 4 Voeg de regenboogpeen en witte kool toe aan de dressing en kneed een minuut lang met je handen, totdat de groenten zacht worden. Snij de radijsjes in kwarten, hak de peterselie fijn en meng door de coleslaw. 5 Doe een scheutje (zonnebloem)olie in de pan en voeg de BOON Chili Nuggets toe. Bak ze in 6-8 minuten om en om goudbruin en krokant op middelhoog vuur. 6 Haal de deksel van de pan met aardappelen, laat het vrijgekomen vocht verdampen, voeg nog wat (zonnebloem)olie toe en bak op hoog vuur in ca. 5 minuten bruin. Schep af en toe om, zodat ze aan alle kanten krokant worden. Breng vervolgens op smaak met zout. 7 Serveer de Chili Nuggets met de gebakken aardappelen, pastinaak, coleslaw en yoghurtdressing.
TIP: Was de aardappels i.p.v. schillen. Dat geeft meer volume en meer verzadigde vezels.
BOON Appetit!
Recept door de Krat
Fotografie door PW Photography