Voor 2 personen • 25 minuten
• 2 BOON Burgers Chili
• 2 tomaten
• 1 potje witte bonen in tomatensaus
• 1 snufje chilipoeder
• Ter garnering (optioneel): handje kiemgroente of tuinkers
Voor de pancakes:
• 150 gram havermeel
• 1 theelepel baking soda
• 1 snufje zout
• 250 ml havermelk
• 2 eetlepels kokosolie, gesmolten
• 1 eetlepel (appelcider) azijn
• Olie om in te bakken
*Of koop kant-en-klare pancakes in de supermarkt.
1 Maak eerst de pancakes. Meng in een beslagkom het havermeel, de baking soda en het zout. Meng in een andere kom de havermelk, gesmolten kokosolie en azijn. Voeg de natte ingrediënten toe aan het meel mengsel en roer goed door. Verhit wat olie in een pan en bak hierin de pannenkoekjes. 2 Bak de BOON Burgers Chili 5 tot 7 minuten in een koekenpan met een beetje olie of verhit ze 15 tot 20 minuten in de oven op 180 graden. 3 Snijd de tomaten in dikke plakken. Verhit een grillpan en bak hierin de tomaten plakken kort aan beide zijden. 4 Verwarm de witte bonen in tomatensaus enkele minuten in een pannetje op laag vuur. Geef ze wat extra pit met een snufje chili poeder. 5 Tijd om de ultieme pancake stack te bouwen. Wissel laagjes pannenkoek, witte bonen in tomatensaus, BOON Burgers Chili en gegrilde tomaat af. Garneer met wat kiemgroenten of tuinkers. Bouw 1 grote pancake stack om samen te delen of maak twee kleinere.
Tip: Wil je het ultieme Engelse ontbijt, maak je pancake stack dan af met een spiegeleitje.