Voor 2 personen • 15 minuten (en 45 min. oventijd)
• 1 pakje BOON Rendang
• ½ kilo kruimige aardappelen
• 1 el bloem
• Zonnebloemolie
• Zout
• 1 rode ui
• 3 stengels bosui
• 4 el gebakken uitjes
1 Verwarm de oven voor op 180 C en bekleed de bakplaat met bakpapier. 2 Spoel de aardappels inclusief de schil schoon en droog ze goed af. Snijd de aardappels in frieten en doe ze in een kom. 3 Voeg 1 el bloem, een scheutje zonnebloemolie en wat zout naar smaak toe. Schud de frieten door elkaar zodat alle frieten goed bedekt zijn met het bloem, zonnebloemolie en het zout. 4 Verdeel de frieten over de bakplaat. Doe de bakplaat in de oven en rooster de frieten in 45 min. gaar. Schep ze halverwege even om. 5 Doe ondertussen een scheutje zonnebloemolie in de pan en voeg de BOON Rendang toe. Verwarm de rendang in 5-7 minuten op middelhoog vuur. Roer af en toe door en controleer of het product goed verhit is voor het serveren. 6 Verdeel de frieten over de borden en verdeel de BOON Rendang eroverheen. Garneer met rode ui, bosui en gebakken uitjes.
Heb je iets minder tijd? Dit recept kan natuurlijk ook gemaakt worden met kant-en-klare frietjes uit de oven, airfryer, friteuse of gewoon van de frietboer.
Smakelijk eten!
Recept en fotografie door Lenna Omrani