Snack voor 4 personen • 40 minuten
Voor de hummus
• 265 gram kikkererwten (1 blik à 400 gram)
• 3 biologische zoete puntpaprika's (250 gram)
• 100 ml tahin
• 100 ml koud water
• 2,5 theelepel harissa
• Sap van 1,5 citroen
• 2 teentjes knoflook
• 1 theelepel komijn
• Handje verse peterselie
• Peper en zout
Verder heb je nodig
• 2 pakjes BOON falafel ballen
• 4 volkoren pita broodjes
• Scheutje olijfolie
• Snufje chili vlokken (optioneel)
1 Verwarm de oven voor op 180 graden. 2 Snijd de zoete puntpaprika in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten en pitjes. Snijd de paprika in dunne repen en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout en bak dit 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. 3 Spoel de kikkererwten af in een vergiet. Doe ze daarna in een keukenmachine en maal ze 1 minuut fijn. 4 Voeg al draaiend de tahin, geroosterde paprika, harissa, citroensap, knoflook, komijn en een paar snufjes zout toe. 5 Blijf continue malen en voeg beetje bij beetje het water toe totdat er een smeuïge hummus ontstaat. Schraap als het nodig is even de randen af met een lepel. 6 Voeg ten slotte de peterselie toe en maal het geheel nog even kort. 7 Schep de hummus in een schaaltje en garneer met verse peterselie en chili vlokken. 8 Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de falafel in 6 minuten goudbruin. Bereid ondertussen de pitabroodjes zoals beschreven op de verpakking. Serveer de geroosterde paprika hummus met falafel en pita brood. Dit recept is gemaakt door Zonderzooi.com.