2 personen • 25 minuten
• 2 BOON chiliburgers
• 2 (harde) tijgerbollen
• 1 tomaat
• ½ rode ui
• 2 handjes gemengde sla
• ½ zoete aardappel
• 50 g plantaardige yoghurt
• 1 tl paprikapoeder
• 1 tl knoflookpoeder
• Zout en peper
• Olijfolie
1 Breng ruim water aan de kook in een pan. Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes en kook ze, zonder schil, tot ze zacht zijn. Haal ze vervolgens uit de pan en prak de blokjes met een vork tot puree. Voeg wat peper en zout toe naar smaak. 2 Snijd de rode ui in dunne ringen en haal de chiliburgers uit de verpakking. 3 Verhit wat olijfolie in een bakpan en bak hierin de rode ui voor 3-4 minuten tot het zacht is. Leg de uienringen daarna even aan de kant op een bord. 4 Doe nogmaals een wat olijfolie in de pan en leg de burgers er voorzichtig in. Bak ze 3 minuten aan elke kant, of tot de burger gaar is en de buitenkant bruin. 5 Maak als laatste de yoghurtsaus. Meng de yoghurt met paprikapoeder, knoflookpoeder, een eetlepel olijfolie, peper en zout. 6 Beleg de broodjes met wat van de yoghurtsaus, gemengde sla, de chili burger, de gebakken rode ui, tomaat en de zoete aardappelpuree. Smeer eventueel ook nog wat saus aan de andere helft van het broodje.