2 personen • 15 minuten
• 120 g volkoren couscous
• 250 g verse spinazie
• ½ courgette, in plakjes
• 1 rode ui, in ringetjes
• 2 teentjes knoflook
• 50 g gekookte kikkererwten
• 2 falafelburgers BOON
• 2 el olijfolie
• Peper en zout naar smaak
• Verse selderij
1 Breng water aan de kook. Doe de volkoren couscous in een schaal en giet hier het water overheen. Laat het water intrekken en roer de couscous daarna goed door. 2 Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui en knoflook tot ze glazig zijn. 3 Voeg de courgette toe en bak deze voor 3 minuten mee of tot ze zacht zijn. 4 Voeg vervolgens de spinazie toe en bak deze mee tot alles zacht is. Zet het vuur uit. 5 Voeg de gebakken groenten en kikkererwten toe aan de couscous en roer het goed door elkaar. 6 Verhit wat olijfolie in de pan en bak hierin de falafelburgers voor 4-5 minuten, tot ze goudbruin zijn. Haal de pan van het vuur en snijd de burgers in reepjes. 7 Verdeel de salade over (diepe) borden. Leg de falafel reepjes bovenop de salade en strooi er wat verse selderij overheen.