Voor 2 personen • 30 minuten
• 1 pakje BOON Falafel Burgers
• 250 gram orzo
• 150 gram erwten (vriesvers)
• Paar takjes verse munt
• 1 sjalot
• 250 gram plantaardige Griekse yoghurt
• 50 gram groene asperges (vriesvers)
• ½ groene paprika
• Paar takjes verse peterselie
• 1 citroen
• ½ aubergine
• Zonnebloemolie
• Zout & peper
1 Kook de orzo volgens de bereidingswijze op de verpakking, laat daarna afkoelen. 2 Snijd de sjalot in kleine stukjes en hak de verse munt fijn. Meng de sjalot en de munt met de plantaardige Griekse yoghurt. Voeg wat citroensap toe door de citroen uit te knijpen en doe wat rasp van de citroenschil bij het yoghurt mengel. Zet het geheel nog even in de koelkast. 3 Snijd de groene asperges doormidden en de halve paprika en aubergine in blokjes. 4 Doe een scheutje zonnebloemolie in de wokpan en wok de erwten, groene asperges, paprika en aubergine op hoog vuur. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat het geheel daarna een beetje afkoelen. 5 Doe ondertussen een scheutje zonnebloemolie in de pan en voeg de BOON Falafel burgers toe. Bak ze in 7 minuten om en om goudbruin en krokant op middelhoog vuur. Snijd ze daarna in reepjes. 6 Meng de orzo met de groentenmix en de yoghurtdressing en leg de BOON Falafel burger reepjes erop. Garneer met de verse peterselie.
Smakelijk eten!
Recept en fotografie door Kiekjeindekeuken