Voor 2 personen • 35 minuten
Voor de salade:
• 1 pakje BOON Ballen Falafel
• 1/2 krop gemengde sla
• 1 medium zoete aardappel (ca. 200 gram)
• 1 kleine rode ui
• 1 avocado
• 1 rode paprika
• 20 gram pecannoten
• 1/4 komkommer
• 40 gram blauwe bessen
• 5 gram verse munt
• Olijfolie
• Peper en zout
Voor de dressing:
• 3 tl tahin
• 2 el soja yoghurt
• 1 teentje knoflook / 1 tl. knoflookpoeder
• Sap van een halve citroen
• Klein handje peterselie
• Peper en zout
1Verwarm de oven voor op 200C. 2Snijd de zoete aardappel in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm, en de rode paprika’s in stukken van 4 x 4 cm. Meng de groenten met wat olijfolie, peper en zout en verdeel ze over een bakplaat. Zet de bakplaat voor ongeveer 20-25 minuten in de oven, tot de groenten gaar zijn. Draai de groenten halverwege even om. 3 Was ondertussen de sla en scheur de grote bladen in kleine stukken. Snijd de komkommer in schijfjes en de avocado’s in blokjes. Verdeel alles over twee saladekommen en meng het door elkaar. 4 Verwarm ondertussen wat olijfolie in een koekenpan. Snijd de rode uien in ringetjes en bak ze in de koekenpan. Als de uien glazig beginnen te worden kun je de falafel balletjes meebakken. Zet het vuur iets langer en laat het 4-6 minuten staan. Als de uien zacht zijn en de falafel balletjes bruin, is het klaar! Zet het vuur uit en laat het even afkoelen. 5 Als de zoete aardappel en rode paprika’s klaar zijn, haal je de groenten uit de oven en laat je het even afkoelen. 6 Maak ondertussen de dressing. Meng de tahin, de soja yoghurt en het sap van een halve citroen. Breng het op smaak met een geperst teentje knoflook, wat peper en zout en wat gehakte peterselie. 7 Verdeel de falafel, rode uien, zoete aardappel en de rode paprika’s over de twee saladekommen er verdeel hier de dressing over. 8 Maak de salade af met wat pecannoten, blauwe bessen en wat fijngehakte verse munt. Proef even of je nog wat zout en/of peper nodig hebt.
Recept door Lenna Omrani.