Voor 4 kommen soep • 40 minuten
• 1 bakje BOON Tempeh blokjes
• 2 uien
• 2 teentjes knoflook
• 2 wortels
• 1 blik tomaten blokjes
• 1 blik kokosmelk
• 175 gram rode linzen
• 1 liter groentebouillon
• 2 theelepels garam masala
• ½ theelepel rode peper vlokken
• Olijfolie
1 Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit wat olie in een soeppan en bak hierin de ui en knoflook. Snijd de wortels in stukjes en bak deze enkele minuten mee. Voeg de garam masala en chili vlokken toe en bak deze 2 minuten mee. 2 Doe de rode linzen, groentebouillon, tomatenblokjes en kokosmelk in de pan. Gaar de soep op middelhoog vuur onder af en toe door roeren. Na een half uur kun je de soep pureren met een blender of staafmixer. 3 Bak ondertussen de tempeh in wat sesamolie goudbruin. 4 Serveer de soep met de tempeh blokjes, wat koriander en sesam zaadjes.