Voor 2 personen • 50 minuten
• 1 pakje BOON Burgers Chili
• 400 gram zoete aardappel, gesneden in frietjes
• 1,5 eetrijpe avocado
• 1 limoen
• ½ rode ui
• ½ rode peper
• 1 teentje knoflook
• Handje koriander
• Snufje zout
• Snufje cayenne peper
• Scheutje olijfolie
• 100 gram cashewnoten, 15 min. geweekt in kokend water
• 1 eetlepel citroensap
• 100 ml water
• 1 theelepel appelcider azijn
• Paar snufjes zout
1 Was de zoete aardappelen en snijd ze met een groot scherp mes in de vorm van friet. Maak ze niet te dik, zo worden ze krokanter. Laat ze 30 minuten weken in een kom met water en dep ze daarna goed af. 2 Verwarm de oven voor op 220˚C en snijd daarna de knoflook, rode ui en rode peper fijn. 3 Verspreid de frietjes over een bakplaat en zorg dat ze niet allemaal op één hoop liggen. Breng ze daarna op smaak met cayenne peper (optioneel). Bak de frietjes 40-45 minuten in de voorverwarmde oven. Check tussendoor even of ze niet al gaar zijn, want elke oven is anders. 4 Maak ondertussen de cashew cream. Week eerst de cashewnoten een kwartier in kokend water. Doe daarna de cashewnoten, appelcider azijn, citroensap, water en zout in een keukenmachine en mix in 4-5 minuten tot een romige cashew cream. 5 Maak de guacamole. Doe de avocado in een schaaltje en voeg fijngesneden knoflook, rode peper en limoensap toe. Prak alles door elkaar met een vork en breng daarna op smaak met zout. 6 Snijd de chili burger in reepjes van 1 cm. Doe daarna een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de chili burger reepjes 3 minuten aan elke kant. 7 Haal de frietjes uit de oven en verdeel ze over twee bakjes. Garneer elk bakje met guacamole, cashew cream, rode ui, chili burger reepjes en koriander.
Foto's en recept door Zonderzooi