Voor 2 personen • 20 minuten
• 1 pakje BOON Chili burgers
• 2 handjes tortilla chips naturel
• 130 gram zwarte bonen
• 130 gram maïs
• 1 eetlepel Mexicaanse taco kruiden
• 4 trostomaten
• 1 rode ui
• 1 limoen
• 2 teentjes knoflook
• ½ rode peper
• 3 stengels verse peterselie
• 1,5 eetrijpe avocado
• 2 eetlepels (plantaardige) crème fraîche
• peper & zout
• (Zonnebloem)olie
1 Snijd de tomaten in kleine blokjes en de rode ui, 1 teen knoflook, peterselie en rode peper fijn. Doe deze ingrediënten samen in een kom en voeg het sap van een halve limoen toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat de tomatensalsa even staan. 2 Giet de zwarte bonen en maïs af. Doe een scheutje olie in de koekenpan en bak hierin een paar minuten de zwarte bonen en maïs samen met de Mexicaanse taco kruiden. 3 Lepel de avocado’s uit de schil en doe het in een schaaltje. Voeg limoensap van een halve limoen en 1 fijngesneden teen knoflook toe en prak het geheel. 4 Doe een scheutje (zonnebloem)olie in de pan en voeg de BOON Chili burgers toe. Bak ze in 6-8 minuten om en om goudbruin en krokant op middelhoog vuur. Snijd ze daarna in repen. 5 Laat de eerder gemaakte tomatensalsa uitlekken in een vergiet. 6 Verdeel de tomatensalsa, de zwarte bonen en maïs, de nacho chips, reepjes Chili burger en de guacamole over de borden. 7 Serveer met een lepel (plantaardige) crème fraîche erop.
Recept en fotografie door Zonderzooi