Voor 2 personen • 15 minuten
• 1 bakje BOON Burgers Chili
• 8 trostomaten
• 1 eetrijpe avocado
• 1 teentje knoflook
• Halve rode ui
• 1 limoen
• Handje verse peterselie
• Peper en zout
• Optioneel: halve rode peper
1 Snijd de tomaten heel fijn en snipper daarna de knoflook en ui. 2 Snijd de peterselie goed fijn en (optioneel) snijd dunne plakjes van de rode peper. 3 Halveer de avocado en verwijder de pit. Lepel de avocado eruit en snijd dunne plakjes. 4 Doe de tomaten in een grote kom en voeg de ui, knoflook en rode peper toe. Pers de limoen uit boven de kom en breng op smaak met zout en peper. Laat 10 minuten staan en voeg dan de peterselie toe. Ga ondertussen verder met stap 5. 5 Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan en zet het vuur middelhoog. Voeg de burgers toe en bak deze 3 minuten aan elke zijde. Leg de burgers daarna op een snijplank en snijd in dunne reepjes. 6 Verdeel de salsa over de twee borden. Garneer met de reepjes burger, plakjes avocado en de peterselie. Wil je de salade wat vullender maken? Voeg dan kidneybonen toe.
Dit recept is gemaakt door Zonderzooi.com