Voor 4 personen • 20 minuten
• 1 pakje BOON Tempeh Blokjes
• 250 gram noedels
• 2 gele paprika's
• Zonnebloemolie
Voor de zoetzure komkommer:
• 2 komkommers
• 3 eetlepels limoensap
• 1 theelepel kristalsuiker
• Zout
• Zwarte peper
Voor de pindasaus:
• 2 teentjes knoflook
• 2 cm gemberwortel
• 125 gram pindakaas
• 1,5 eetlepel limoensap
• 1 eetlepel sojasaus
• 1 theelepel sambal oelek (naar smaak)
• 200 ml kokosmelk
• Zwarte peper
1 Kook de noedels gaar volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Giet af, sprenkel wat olie erover, zodat ze niet aan elkaar plakken en zet apart. 2 Was de paprika en snij in reepjes. Bak de paprika en de tempeh in een flinke scheut olie in een hapjespan voor ongeveer 3-4 minuten. Houd even apart. 3 Doe de limoensap en suiker in een schaal. Voeg een scheutje zonnebloemolie toe en strooi wat zout en peper erover. 4 Was de komkommer en rasp in dunne schijfjes. Leg de komkommer schijfjes in de schaal en roer even door zodat de dressing over de komkommers gaat. 5 Maak nu de pindasaus. Begin met het pellen en snijden van de knoflook. Schil de gemberwortel en snij fijn. Bak de gember en knoflook een paar minuten in een scheut zonnebloemolie. 6 Voeg vervolgens de pindakaas, sojasaus, limoensap en sambal toe en roer goed door. 7 Roer de noedels, paprika en tempeh door de pindasaus en serveer met zoetzure komkommer.