Voor 2 personen • 15 minuten
Voor de bowl:
• 200 gram noodles naar keuze
• 1 verpakking BOON tempeh
• 1 paksoi
• 200 gram bimi
• Ter garnering: zwarte sesamzaadjes, lente ui, koriander (of peterselie)
Voor de gemberolie:
• 2 eetlepels sesamolie
• Stukje gember van zo’n 3 centimeter groot, geraspt
• Rasp van de schil van 1 limoen
• Sap van ½ limoen
1 Breng een grote pan water aan de kook. Kook de bimi in 4 minuten beetgaar. Schep ze uit de pan (bewaar het kookvocht) en spoel ze af onder koud water. Kook vervolgens de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2 Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak hierin de tempeh 8 minuten. Haal de tempeh uit de pan en doe de sesamolie, gember rasp, limoen rasp en limoensap in de pan. Bak hierin de bimi en de stelen van de paksoi enkele minuten. Voeg vervolgens de paksoi bladeren toe en bak het geheel nog 2 minuten. 3 Verdeel de noodles en tempeh over twee kommen. Sprenkel wat sesamolie en limoensap over de noodles. Garneer met wat zwarte sesamzaadjes, lente ui en koriander.