Voor 2 personen • 20 minuten
• 1 pakje BOON Rendang
• 150 gram (zilvervlies)rijst
• 300 gram sperziebonen
• 1 sjalot
• 1 teentje knoflook
• ½ el sambal oelek
• 1 el ketjap manis
• 1 stengel bosui
• Sesamzaadjes
• Zonnebloemolie
1 Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet daarna af en zet het opzij. 2 Dop ondertussen de sperziebonen en kook deze in 8 min. beetgaar. 3 Snipper de sjalot, knoflook en bosui. Houd de bosui nog even apart. 4 Doe een scheutje zonnebloemolie in de pan en fruit hierin de sjalot en knoflook. Voeg daarna de gekookte sperziebonen, sambal oelek en ketjap manis toe en bak het geheel 4 min. op middelhoog vuur. Haal daarna de pittige boontjes uit de koekenpan en zet ze opzij. 5 Doe opnieuw een scheutje zonnebloemolie in de pan en voeg de BOON Rendang toe. Verwarm de rendang in 5-7 minuten op middelhoog vuur. Roer af en toe door en controleer of het product goed verhit is voor het serveren. 6 Verdeel de rijst, pittige boontjes en de BOON Rendang over de borden. 7 Garneer het gerecht eventueel met de gesneden bosui en de sesamzaadjes.
BOON Appetit!
Recept en fotografie door Lenna Omrani