Voor 2 personen • 25 minuten
• 1 pakje BOON Saté
• 150 gram (zilvervlies)rijst
• 1 rode paprika
• 1 aubergine
• 1 winterpeen
• 1 ui
• 2 teentjes knoflook
• ½ tl kurkuma
• ½ tl komijnpoeder
• ½ el sambal oelek
• 1 el ketjap manis
• 1 el sojasaus
• Gebakken uitjes
• Zonnebloemolie
1 Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet daarna af en zet het opzij. 2 Snipper de ui en knoflook. En snijd de paprika, aubergine en wortel in blokjes. 3 Doe een scheutje zonnebloemolie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg daarna de gesneden paprika, aubergine en wortel toe en bak het geheel 2 min. op middelhoog vuur. 4 Voeg de kurkuma en komijnpoeder toe en roer het geheel goed door elkaar, bak het geheel nog 2 min. op middelhoog vuur. 5 Voeg daarna de gekookte rijst, sambal oelek, ketjap manis en sojasaus toe. Roer het geheel goed door elkaar. 6 Doe ondertussen een scheutje zonnebloemolie in een andere koekenpan en voeg de BOON Saté toe. Verwarm de saté in 5-7 minuten op middelhoog vuur. Roer af en toe door en controleer of het product goed verhit is voor het serveren. 7 Verdeel de nasi en de BOON Saté over de borden. 8 Garneer het gerecht met de gebakken uitjes.
BOON Appetit!
Recept en fotografie door Lenna Omrani