Voor 2 personen • 15 minuten
• 1 pakje BOON Chili Burgers
• 2 Italiaanse bollen of een ander broodje naar keuze
• 2 eieren
• Scheutje witte wijnazijn
• 50 gram tzatziki
• Handje ijsbergsla
• Tuinkers
• Zonnebloemolie
1 Zet een pan met water en een scheutje witte wijnazijn op het vuur tot het kookt. 2 Doe ondertussen een scheutje zonnebloemolie in de pan en voeg de BOON Chili burgers toe. Bak ze in 6-8 minuten om en om goudbruin en krokant op middelhoog vuur. 3 Snijd de Italiaanse bol open en beleg de onderste helft met de tzatziki, ijsbergsla en de Chili burger. 4 Begin met het gepocheerde ei zodra het water kookt. Dit gaat als volgt: Breek het ei in een soeplepel. Roer met een andere lepel of garde door de pan met water zodat er een draaikolk ontstaat. Laat in het midden van de draaikolk rustig het ei vallen. Zorg met een schuimspaan ervoor dat het ei niet aan de bodem gaat plakken. Duw als het ware het eiwit steeds over het eigeel heen zodat er uiteindelijk een bolletje ontstaat. Laat het ei nog 1 minuut koken zodra het eiwit gestold is. Haal het vervolgens voorzichtig uit het water met de schuimspaan en leg het ei op de Chili burger. 5 Doe de tuinkers eroverheen en leg de bovenkant van het broodje erop.
Deze burger is ook heerlijk met een gebakken eitje in plaats van een gepocheerd eitje.
Liever vegan? Vervang het eitje voor taugé
Smakelijk eten!
Recept en fotografie door Kiekjeindekeuken