Voor 2 personen • 20 minuten
• 1 pakje BOON falafelballen
• 1/2 blokje groenten bouillon
• 100 gram bulgur, quinoa of couscous
• 25 gram sla naar keuze
• 2 eetlepels olijfolie
• 1 stengels bosui
• 2 rode bietjes voorgekookt
• 1 scheutje balsamico azijn
• 1 avocado
• 125 gram cherrytomaat
• 1/4 komkommer
• 6 dadels pitloos
• 2 eetlepels amandelschaafsel
• 2 eetlepels tuinkers
1 Kook de bulgur, quinoa of couscous met de groente bouillon gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat even staan. 2 Snijd de biet in dunne plakjes. Leg in een diep bord of schaal en schenk er een scheut balsamico azijn over. Laat even intrekken. 3 Begin met het snijwerk: Snijd de bosui in dunne ringen. Snijd de avocado’s in plakken. Snijd de cherrytomaten door de helft. Snijd de komkommer in plakjes. 4 Bak de falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. 5 Vul je bowl met bulgur, quinoa of couscous en sla. Rangschik vervolgens alle ingrediënten hierop naar eigen inzicht en creativiteit. Doe de olijfolie er overheen en eventueel het amandelschaafsel en de tuinkers.