4 personen • 30 minuten
• 1 pakje BOON Tempeh
• 250 gram basmatirijst
• 200 gram sperziebonen
• 1 rode ui
• 4 teentjes knoflook
• 2 rode paprika’s
• 50 gram zongedroogde tomaat
• 2 el tomatenpuree
• 3 el sojasaus
• 2 tl sambal
• 40 gram ongezouten pinda’s
• Zonnebloemolie
1 Doe water in een pan en breng aan de kook. Voeg de basmatirijst toe en kook volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de rijst daarna af en zet het opzij. 2 Dop de sperziebonen en snijd de knoflook, ui en paprika’s in stukjes. 3 Doe water in een pan en breng aan de kook. Voeg de sperziebonen toe en kook deze in 8-10 min. beetgaar. 4 Doe een scheutje zonnebloemolie in de pan, voeg de knoflook en ui toe en fruit deze 3-4 min. 5 Doe de BOON Tempeh blokjes in de pan bij de knoflook en ui en bak deze 4 min. mee. 6 Voeg de rode paprika’s, zongedroogde tomaat, tomatenpuree, sojasaus en sambal toe. Roer het geheel goed door elkaar en laat 5 min. bakken. Voeg eventueel wat water toe als het droog wordt. 7 Voeg de sperziebonen toe en roer het geheel goed door elkaar. 8 Verdeel de basmatirijst over de borden en verdeel de tempeh mix erover. 9 Serveer met de pinda’s eroverheen. Ook lekker met kroepoek.