Voor 2 personen • 25 minuten
• 1 bakje BOON Braadworstjes
• 1 ui, gesnipperd
• 1 gele paprika, in reepjes
• 2 teentjes knoflook
• 1 blik tomatenblokjes (400 g)
• 1 tl Italiaanse kruiden
• 1 tl komijnpoeder
• 200 gr witte bonen
• Olijfolie
• Peper en zout
• Verse peterselie
• 4 el kokosyoghurt
• Optioneel: brood
1 Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui en knoflook tot ze glazig zijn. 2 Voeg de reepjes paprika toe en bak deze 3 minuten mee of tot ze zacht zijn. 3 Snijd de braadworstjes in stukken en bak deze voor 3-4 minuten met de paprika’s, ui en knoflook mee. 4 Voeg de tomatenblokjes, Italiaanse kruiden, komijnpoeder, peper en zout toe en breng het geheel aan de kook. Laat de saus voor 10 minuten pruttelen op laag vuur. 5 Spoel de witte bonen af en doe ze bij de tomatensaus. Verwarm de bonen voor 5 minuten mee. 6 Verdeel de shakshuka over diepe borden. Leg 4 eetlepels kokosyoghurt bovenop de tomatensaus en strooi de verse peterselie er overheen. 7. Serveer de shakshuka eventueel met wat brood. Enjoy!