Voor 8 kleine burgertjes • 20 minuten
Voor de burgertjes:
• 1 bakje BOON Burgers Falafel
• 3 grote zoete aardappels (ca. 350 gram per stuk)
• 1 rode ui
• 2 grote tomaten
• 150 gram rucola
• 1/4 komkommer
• Olijfolie (om in te bakken)
Voor de vegan tzatziki:
• 200 gram kokosyoghurt, ongezoet (je kunt ook sojayoghurt gebruiken)
• ½ komkommer
• 1 teentje knoflook, geperst
• Een handje verse dille, fijngehakt
• 2 eetlepels olijfolie
• 1 eetlepel citroensap
• ½ theelepel zout
• ½ theelepel zwarte peper
1 Verwarm de oven voor op 180C en bekleed een bakplaat met bakpapier. 2 Was alle groenten. Snijd de zoete aardappel in dikke schijven van ca. 1-2 cm dik. Snijd de rode ui in ringen en de tomaten en komkommer (voor op de burgertjes ) in schijfjes. Zet de groenten apart. 3 Verdeel de zoete aardappel schijven over de bakplaat en doe er wat olijfolie en zout overheen. Zet de bakplaat in de oven en rooster de zoete aardappel voor ongeveer 25 minuten, totdat ze bruin, krokant van buiten en zacht van binnen zijn. 4 Verwarm ondertussen een eetlepel olie in een bakpan op een middelhoog vuur. Bak de twee falafel burgers voor ongeveer 5 minuten aan beide kanten, tot ze bruin en gaar zijn. Leg de burgers apart op een bord met wat keukenpapier. 5 Haal de zoete aardappel uit de oven en laat het een paar minuten afkoelen. 6 Maak ondertussen de vegan tzatziki. Rasp de komkommer met een fijne rasp en doe het in een zeef. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de komkommer met een droge theedoek. 7 Meng de uitgeknepen komkommer met de kokosyoghurt. Voeg de geperste knoflook, fijngehakte dille, olijfolie, citroensap, peper en zout toe. Meng alles goed door elkaar. Proef de tzatziki en voeg eventueel nog wat extra knoflook, citroensap of zout toe. Het hangt volledig af van jouw smaak! 8 Tijd om de burgertjes af te maken. Snijd de falafel burgers door vieren. Neem twee schijven zoete aardappel om 1 burgertje te maken. Doe eerst wat rucola op een schijf, samen met een vierde van de falafel burger. Doe daarop wat rode ui, tomaat, komkommer en een eetlepel tzatziki. Leg de andere schijf zoete aardappel bovenop, en doe er eventueel een satéprikker in. Herhaal deze stap tot je alle burgertjes hebt gemaakt. Smakelijk!